26.1 C
Elefsina
Δευτέρα, 5 Ιουνίου, 2023

Περιφέρεια Αττικής: Πράσινο φως για την κατασκευή τριών νέων σύγχρονων σχολικών κτιρίων στις Αχαρνές, την Ελευσίνα και το Χαλάνδρι

Must read

Υπεγράφησαν οι σχετικές συμβάσεις μεταξύ της διοίκησης της ΚΤΥΠ ΑΕ και των αναδόχων, παρουσία του Περιφερειάρχη και των οικείων Δημάρχων

Πρόκειται για μία ενέργεια που για πολλά χρόνια παρέμενε σε εκκρεμότητα και μετά από παρεμβάσεις της Δημοτικής Αρχής Ελευσίνας δημιουργήθηκαν όλες οι προϋποθέσεις για την υπογραφή της σχετικής σύμβασης.

Σε προγραμματισμένη συνάντηση στην ΚΤ.ΥΠ. Α.Ε. βρέθηκαν ο Δήμαρχος Ελευσίνας Αργύρης Οικονόμου, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Αθανάσιος Μαυρογιάννης & η Αντιδήμαρχος Μαγούλας και Πρόεδρος της Α/Βάθμιας Σχολικής Επιτροπής Στέλλα Κάβουρα, το πρωί της Τρίτης 6 Δεκεμβρίου.

Στη συνάντηση παρευρέθηκε και ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης και φυσικά, η Διοίκηση της εταιρείας.

Ο λόγος της συνάντησης ήταν η υπογραφή της πολυαναμενόμενης σύμβασης για τη μελέτη ανέγερσης του 1ου & 2ου Δημοτικού Σχολείου Ελευσίνας, στο οικόπεδο Μελεδήμα.

Αξίζει να αναφερθεί, πως η χρηματοδότηση της μελέτης θα πραγματοποιηθεί από το ΕΣΠΑ και την Περιφέρεια Αττικής.

Όπως ανέφερε η Αντιδήμαρχος Μαγούλας και Πρόεδρος της Α/Βάθμιας Σχολικής Επιτροπής Στέλλα Κάβουρα: «Το Διοικητικό Συμβούλιο της Σχολικής Επιτροπής και εγώ προσωπικά, ως Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου, με μεγάλη ικανοποίηση διαπιστώνουμε ότι ο Δήμος μας επιδεικνύει υψηλό ενδιαφέρον για την παιδεία και σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής, πέτυχε την υπογραφή της συμφωνίας ανάθεσης-εκτέλεσης της μελέτης για την ανέγερση του νέου κτηρίου, το οποίο θα στεγάσει το 1ο και 2ο Δημοτικό Σχολείο Ελευσίνας. Η συνεργασία με την ΚΤ.ΥΠ. Α.Ε. υπήρξε καθοριστική και εκτιμούμε ότι θα βρίσκεται πάντα δίπλα μας, προκειμένου να παρέχουμε στον μαθητικό πληθυσμό του Δήμου μας, σύγχρονες κτηριακές υποδομές. Ως Σχολικές Επιτροπές διατηρούμε υψηλού επιπέδου συνεργασία με τον Δήμο, σε θέματα παιδείας».

Ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Αθανάσιος Μαυρογιάννης ανέφερε: «Η σημερινή υπογραφή της σύμβασης για την μελέτη ανέγερσης του 1ου και 2ου Δημοτικού Σχολείου Ελευσίνας, αποτελεί δικαίωση των διαχρονικών προσπαθειών για την κατασκευή ενός Νέου Σχολείου που να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες της εκπαιδευτικής κοινότητας. Ελπίζουμε σε σύντομο χρονικό διάστημα να ολοκληρωθεί η εκπόνηση της μελέτης και άμεσα να δημοπρατηθεί το έργο της κατασκευής του Νέου Σχολείου. Προσωπικά αισθάνομαι ιδιαίτερη ικανοποίηση γιατί η προσπάθεια που καταβλήθηκε είχε ως αποτέλεσμα να γίνει το πρώτο βήμα για την ανέγερση του Νέου Σχολείου».

Ο Δήμαρχος Ελευσίνας από πλευράς του δήλωσε: «Επιτέλους, η θετική εξέλιξη για τη μελέτη ανέγερσης του 1ου και 2ου Δημοτικού Σχολείου, μετά από τόσα χρόνια καθυστερήσεων, ήρθε με την υπογραφή της σημερινής σύμβασης. Μία ακόμη εκκρεμότητα που τρέξαμε όσο μπορούσαμε για να φτάσουμε σε αυτήν την υπογραφή. Με την ΚΤ.ΥΠ. βρισκόμαστε σε σταθερή και διαρκή επικοινωνία και συνεργασία, σε ό,τι αφορά σχολικές υποδομές και η συνεργασία μας αυτή αποδίδει. Το ίδιο και με την Περιφέρεια Αττικής που μαζί με πόρους του ΕΣΠΑ, αναλαμβάνει τη χρηματοδότηση της μελέτης. Η ανέγερση σύγχρονων κτηριακών υποδομών, όπως το νέο Μουσικό Σχολείο και πλέον, και το 1ο και 2ο Δημοτικό Σχολείο αλλά και εν γένει ζητήματα παιδείας, μας απασχολούν έντονα και καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για την παροχή ολοένα και καλύτερων υπηρεσιών προς τα παιδιά και τους μαθητές του Δήμου μας».

Γ. Πατούλης: «Προτεραιότητά μας τα σύγχρονα, ασφαλή και φιλόξενα σχολεία για όλα τα παιδιά της Αττικής»

Οι σχετικές συμβάσεις υπεγράφησαν από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της «Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.»  Θ. Γιάνναρη και τους εκπροσώπους των αναδόχων στα γραφεία της ΚΤΥΠ ΑΕ, παρουσία του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη, των Δημάρχων Ελευσίνας Α. Οικονόμου και Χαλανδρίου Σ. Ρούσσου και των Αντιπεριφερειαρχών Βορείου Τομέα Λ. Κεφαλογιάννη και Αν. Αττικής Θ. Αυγερινού. Παρόντες ήταν επίσης ο Πρόεδρος των Κτιριακών Υποδομών (ΚτΥπ Α.Ε) Τ. Κατσίπος, ο Προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Δ. Δρόσης, ο Γενικός Διευθυντής Στρατηγικού Σχεδιασμού και ΕΣΔΙΤ Θ. Κυριαζόπουλος, οι Αντιδήμαρχοι Ελευσίνας Σ. Κάβουρα και Αθ. Μαυρογιάννης.

Οι εν λόγω μελέτες αφορούν στην κατασκευή των εξής σχολείων:

• Ανατολική Αττική: Το 18ο Ολοήμερο δημοτικό σχολείο Αχαρνών, συνολικού προϋπολογισμού δημοπράτησης 515.000 ευρώ περίπου
Δυτική Αττική: 1ο και 2ο Δημοτικό σχολείο Ελευσίνας, συνολικού προϋπολογισμού δημοπράτησης 505.000 ευρώ περίπου
• Βόρειος Τομέας Αττικής: 17ο ολοήμερο Δημοτικό σχολείο Χαλανδρίου, συνολικού προϋπολογισμού δημοπράτησης 407.000 ευρώ περίπου

Επισημαίνεται πως συνολικά η Περιφέρεια Αττικής χρηματοδοτεί από το ΠΕΠ Αττικής 2014-2020 και με φορέα υλοποίησης τις Κτιριακές Υποδομές ΑΕ., 27 έργα σχολικών κτιρίων συνολικού προϋπολογισμού 62 εκ. ευρώ και 21 μελέτες σχολικών κτιρίων συνολικού προϋπολογισμού 6,3 εκ. ευρώ.

Κατά την τελετή των υπογραφών τα στελέχη της ΚΤΥΠ ΑΕ εξήραν την «εποικοδομητική και γόνιμη» συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής και προσωπικά με τον Περιφερειάρχη ενώ από την πλευρά τους οι Δήμαρχοι εξέφρασαν τις θερμές τους ευχαριστίες προς τον κ. Πατούλη αλλά και στα στελέχη της Περιφέρειας για την άμεση ένταξη και χρηματοδότηση κτηριακών υποδομών οι οποίες συμβάλλουν σημαντικά στην αντιμετώπιση των ελλείψεων που καταγράφονται στην Αττική, σε επίπεδο σχολικών υποδομών.

- Advertisement -spot_img

More articles

- Advertisement -

Latest article