26.1 C
Elefsina
Δευτέρα, 5 Ιουνίου, 2023

Χαμόγελα και αισιοδοξία στην κοπή της πίτας του παραρτήματος Φυλής του ΕΕΣ και του Αντικαρκινικού συλλόγου ΚερδίΖΩ

Must read

Με την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Βασιλόπιτας, στον ολοκαίνουργιο χώρο στέγασής τους, εγκαινίασαν πανηγυρικά τις νέες δράσεις τους, το Περιφερειακό Τμήμα Φυλής του Ελληνικού Ερυθρού Σταθμού και ο Αντικαρκινικός Σύλλογος ΚερδίΖΩ.

Η Πρόεδρος του Περιφερειακού Τμήματος Φυλής του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Τζένη Μπάρα, επέλεξε την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου (4 Φεβρουαρίου) για την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Βασιλόπιτας, σε μια συμβολική κίνηση ώστε να αναδειχθεί η αξία της πρόληψης απέναντι στη μάστιγα του αιώνα.

Με τη διπλή της ιδιότητά η Τζένη Μπάρα ως Αντιπρόεδρος του Αντικαρκινικού Συλλόγου ΚερδίΖΩ και με αφορμή το γεγονός της συστέγασης, πάντρεψε με επιτυχία στην ίδια εκδήλωση την ανεκτίμητη προσφορά του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού με τις πρώτες προσπάθειες του νεοσυσταθέντος συλλόγου κερδίΖΩ για τη ανακούφιση του ανθρώπινου πόνου.

Η Πρόεδρος του Περιφερειακού Τμήματος Φυλής του Ε.Ε.Σ. Τζένη Μπάρα κάνοντας μια σύντομη αναδρομή στη δημιουργία της δομής εξήρε την καθοριστική συμβολή του πρώην προέδρου του Ε.Ε.Σ Νίκου Οικονομόπουλου για την ίδρυση του τμήματος. “Είμαι υπερήφανη που ανήκω στην οικογένεια του Ε.Ε.Σ. γιατί είναι αναμφισβήτητη η μεγάλη προσφορά του σε όλες τις δύσκολες στιγμές” είπε η κ. Μπάρα και ευχήθηκε η συνεισφορά του νέου παραρτήματος στη Φυλή να έχει μόνο προληπτικό και ενημερωτικό ρόλο και να μην χρειαστεί η παρέμβασή του για δυσάρεστες καταστάσεις.

“Θα είμαστε δίπλα στους δημότες σε κάθε δυσκολία” δεσμεύτηκε η κ. Μπάρα και κάλεσε τους παρόντες να συμβάλουν με τη συμμετοχή τους στον νέο τοπικό εθελοντικό φορέα. “Κάναμε μεγάλο αγώνα για να καταφέρουμε να είμαστε σήμερα εδώ, στο δικό μας χώρο και ευχαριστούμε το Δήμαρχο Χρήστο Παππού για την παραχώρηση της στέγης του παραρτήματος” υπογράμμισε η κ. Μπάρα η οποία εμφανώς συγκινημένη εξήρε επίσης την σημαντική συμβολή του Αναπληρωτή Δημάρχου Κοινωνικής Προστασίας και Προαγωγής Δημόσιας Υγείας Τόλη Βαδεβούλη για την ανακαίνιση και τον εξωραϊσμό του χώρου.

Σε ότι αφορά τις δράσεις η κ. Μπάρα ανέφερε πως το παράρτημα Φυλής του Ε.Ε.Σ. διαθέτει παιδοψυχολόγο αλλά και λογοθεραπεύτρια και ήδη παρέχουν δωρεάν υπηρεσίες σε παιδιά του Δήμου Φυλής. Επίσης η επιστημονική συνεργάτιδα του παραρτήματος Φυλής -επισκέπτρια υγείας- Αριστέα Πλακίδα έχει ξεκινήσεις σε συνεργασία με το Δήμο ενημερώσεις στα σχολεία . Παράλληλα μέσω της ακαδημαϊκής σχολής γονέων η κ. Πλακίδα κάνει και διαδικτυακές ενημερώσεις σε γονείς για θέματα εφηβείας.

Ο Πρόεδρος του Αντικαρκινικού Συλλόγου ΚερδίΖΩ Θανάσης Δημόκας στο χαιρετισμό του εστίασε στο θέμα της πρόληψης κατά του καρκίνου, υποσχέθηκε περισσότερες δράσεις και ευχήθηκε υγεία σε όλους. Ο κ. Δημόκας αναγνωρίζοντας τη στήριξη του Τόλη Βαδεβούλη του προσέφερε εκ μέρους του ΚερδίΖΩ τιμητική πλακέτα για την προσφορά του στο σύλλογο.

Κομμάτι έκοψαν και ευχήθηκαν ο πρώην πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και μαιευτήρας- γυναικολόγος Νίκος Οικονομόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Θανάσης Σχίζας ο οποίος μετέφερε τους χαιρετισμούς και τα χρόνια του Δημάρχου Φυλής Χρήστου Παππού, ο Πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Νίκος Χατζητρκόσιας , τα μέλη του ΔΣ του Περιφερειακού τμήματος Φυλής και αναπληρωτές Δημάρχου Γιώργος Κρητικός και Γιώργος Σονίδης, ο Αναπληρωτής Δημάρχου σε θέματα πρόνοιας Τόλης Βαδεβούλης, η Τοπική Σύμβουλος Λία Καπίρη Καψή ο Αντιπρόεδρος του Περιφερειακού τμήματος Ε.Ε.Σ. Περιστερίου Ηρακλής Μαρκοϊζος, ο σύμβουλος Δημοτικής Κοινότητας Αγίων Αναργύρων Τάκης Γιαννακάς, το μέλος του Περιφερειακού Τμήματος του Ερυθρού Σταυρού Αγίων Αναργύρων Νάνσυ Κωστάκου,η ψυχολόγος Βίκυ Βεοπούλου και η πρόεδρος του συλλόγου του Αγίου Στυλιανού.

Τη βασιλόπιτα ευλόγησε ο πατέρας Γεώργιος από τον Ι.Ν Σωτήρος ο οποίος ευχήθηκε χρόνια πολλά με υγεία σε όλους. Τα γραφεία του Παραρτήματος Φυλής του Ερυθρού Σταυρού και της Αντικαρκινικής Εταιρείας Φυλής ΚερδίΖΩ βρίσκονται στην οδό Φιλικής Εταιρείας 75 απέναντι από το Δημαρχείο Ζεφυρίου και λειτουργούν εργάσιμες ώρες.

- Advertisement -spot_img

More articles

- Advertisement -

Latest article