22.6 C
Elefsina
Κυριακή, 4 Ιουνίου, 2023

Ασπρόπυργος: Φρίκη με κουτάβια που βρέθηκαν νεκρά στα σκουπίδια

Must read

Οργή προκαλούν οι εικόνες, που φέρνει στο φως βίντεο που δημοσίευσε στον λογαριασμό της, σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, η φιλοζωική ομάδα, “Τα Φαντάσματα του Ασπρόπυργου”

Οργή προκαλούν οι εικόνες αγριότητας, που φέρνει στο φως βίντεο που δημοσίευσε στο facebook η φιλοζωική ομάδα, “Τα Φαντάσματα του Ασπρόπυργου”. Τρία κουτάβια, δύο νεκρά και ένα ημιθανές, βρέθηκαν πεταμένα σε σακούλες στα σκουπίδια, από τους εθελοντές της ομάδας, μετά από σχετική καταγγελία.

«Ένα τεράστιο “Γιατί;”… Έχουμε γεμίσει σκληράδα, αλλά υπάρχουν μερικά πράγματα τα οποία ξεπερνούν τα όρια. Μας πήραν τηλέφωνο δύο παιδιά και μας είπαν ότι στα σκουπίδια υπάρχει ένα σκυλάκι μέσα σε μία σακούλα. Ζητήσαμε ένα πρώτο βίντεο στην αρχή για να δούμε τι γίνεται. Ήρθε το βίντεο και πάθαμε σοκ γιατί ουσιαστικά αυτό το σκυλάκι αργοπέθαινε, ενώ μαζί με αυτό φαινόντουσαν κι άλλα δύο πεθαμένα.

Φτάνοντας στον χώρο είδαμε την κατάσταση που φαίνεται και στο βίντεο . Τρία κουταβάκια δύο νεκρά και ένα “ο Θεός να το κάνει ζωντανό”. Ένα μικρό σκυλί αργοπέθαινε, άλλο ένα μαζί του μέσα σε μία σακούλα, το οποίο ήταν πεθαμένο και δίπλα ακριβώς ένα ακόμη που ήταν σε σήψη και είχε βγάλει ήδη σκουλήκια», περιέγραψε στο star.gr ο Αλέξανδρος Καντζιλιέρης, μέλος της φιλοζωικής ομάδας, “Τα Φαντάσματα του Ασπροπύργου”.

Με νευρολογικό πρόβλημα νοσηλεύεται το κουτάβι

Άμεσα, τα μέλη της οργάνωσης μετέφεραν σε κλινική το κουτάβι που βρέθηκε σε πολύ άσχημη κατάσταση, προκειμένου να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

«Είναι περίπου 5 μηνών. Το κουταβάκι ζυγίζει γύρω στα 7 κιλά σίγουρα, ενώ για το μέγεθος του θα έπρεπε, το λιγότερο, να είναι 12 κιλά. Οι πρώτες του εξετάσεις ήταν σχετικά καλές και οι ακτινογραφίες και αιματολογικές. Το θέμα όμως είναι ότι έχει σοβαρό νευρολογικό πρόβλημα. Μόνιμα το κεφάλι και ο αυχένας του είναι γυρισμένα προς τα δεξιά, τα πίσω πόδια του είναι μαζεμένα και δεν μπορεί να τα τεντώσει. Φαίνεται ότι υπάρχει ένα κεντρικό πρόβλημα στο νευρολογικό σύστημα. Τις επόμενες ημέρες θα φανεί η εξέλιξη της υγείας του.

Αρχικά οι γιατροί προσανατολίζονται και είναι σημαντικό αυτό, σε υποξία, στέρηση οξυγόνου δηλαδή, η οποία μπορεί να έχει προκαλέσει κάποια ζημιά στον εγκέφαλο, είτε σε κάποιο χτύπημα στο κεφάλι, το οποίο θα φανεί στην πορεία αν κάνουμε μαγνητική. Αυτά είναι τα αρχικά σενάρια. Αν και παίζουν από πίσω και αρρώστιες, πιο πολύ πηγαίνει ο νους σε αυτά τα δύο», σημείωσε ο κ. Καντζιλιέρης.

Όπως πρόσθεσε, το κουτάβι φοβάται πάρα πολύ τους ανθρώπους και τρέμει όταν το πλησιάζουν. «Μας βλέπει, μας ακούει, έχει την αίσθηση της κατάποσης, αν και δεν μπορεί να φάει μόνος του, ευτυχώς όμως λειτουργεί ο λαιμός του».

«Πρωτοφανές το περιστατικό…κουτάβια σε τέτοια ηλικία, πεταμένα στα σκουπίδια»

Αν και οι εθελοντές της φιλοζωικής έχουν συναντήσει στο παρελθόν πάρα πολύ σκληρές εικόνες στον Ασπρόπυργο, αυτό το συμβάν ήταν κάτι το πρωτοφανές.

«Και τα τρία κουτάβια βρέθηκαν με κομμένα αυτιά, Ήταν από ανθρώπινο χέρι καθαρά και μάλιστα ήταν σύριζα κομμένα. Παρόλο που είναι παράνομο το να κόψει κάποιος τα αυτιά, αν και δεν το συναντάς κάθε μέρα πια, είναι κάτι συνηθισμένο. Το focus όμως δεν είναι τα κομμένα αυτιά, αλλά ότι πέταξαν στα σκουπίδια τα κουτάβια και το ένα ήταν ζωντανό. Τέτοια εικόνα δεν έχουμε ξανασυναντήσει… Έχουμε συναντήσει μωρά κουταβάκια δεμένα σε σακούλα και πεταμένα, αλλά αυτήν την κατάσταση, σε τέτοια ηλικία, πεταμένα στα σκουπίδια όχι. Ενδεχομένως, σήμερα θα πάμε να κάνουμε και καταγγελία στην αστυνομία. Το σημείο είναι αρκετά ήρεμο, αν και υπάρχουν διάσπαρτα κάποια σπίτια, αμφιβάλλω αν υπάρχουν κάμερες που κατέγραψαν κάτι», είπε ο κ. Καντζιλιέρης.

- Advertisement -spot_img

More articles

- Advertisement -

Latest article