Connect with us

ΑΙΓΑΛΕΩ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ: ποιοι είναι οι πρώτοι 54 υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι

Αιγάλεω

ΑΙΓΑΛΕΩ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ: ποιοι είναι οι πρώτοι 54 υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι

Ο επικεφαλής της της δημοτικής παράταξης «ΑΙΓΑΛΕΩ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ» Λάμπρος Σκλαβούνος, παρουσίασε τους πρώτους 54 Υποψήφιους Δημοτικούς Συμβούλους, στο Πολιτιστικό Κέντρο “Γιάννης Ρίτσος” στην περιοχή Αιγάλεω. Χαρακτηριστικό της σύνθεσης των 54 Υποψηφίων είναι ότι περιλαμβάνει 27 γυναίκες και 27 άνδρες οι οποίοι στην πλειοψηφία τους είναι νέα πρόσωπα και ασχολούνται για πρώτη φορά με τα δημοτικά δρώμενα.

Ακολουθεί η ομιλία του Λάμπρου Σκλαβούνου, Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «ΑΙΓΑΛΕΩ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ»

Φίλες και φίλοι, συνδημότισσες και συνδημότες, Σας καλωσορίζω και σας ευχαριστώ που ανταποκριθήκατε στο κάλεσμά μας και παρευρίσκεστε στην παρουσίαση των συνεργατών μου, με τους οποίους θα διεκδικήσουμε την ψήφο σας στις επερχόμενες Δημοτικές Εκλογές. Η μαζική παρουσία σας εδώ φανερώνει την αγάπη και την εμπιστοσύνη με την οποία περιβάλλετε τον συνδυασμό μας και μας γεμίζει αισιοδοξία, δύναμη αλλά και ευθύνη. Ενός συνδυασμού καθαρά αυτοδιοικητικού, πέρα και πάνω από κομματικές εξαρτήσεις και δεσμεύσεις. Δημιουργούμε συνθήκες ευρύτερων συναινέσεων που έχει ανάγκη ο τόπος χωρίς διαχωριστικές γραμμές και στεγανά. Καλούμαστε όλοι μαζί αλλά και ο καθένας χωριστά να αναλάβει τις ευθύνες του για έναν αγώνα με στόχο την ανάκαμψη της πορείας της πόλης μας. Συμμετέχουμε στις προσεχείς εκλογές του Μαΐου με αίσθημα ευθύνης απέναντι στον πολίτη, με σεβασμό στον πολιτικό πολιτισμό, με θέσεις και αρχές, με γόνιμη αντιπαράθεση προς τους άλλους συνδυασμούς. Μόνο για τη διαφορετική προσέγγισή μας στην επίλυση των προβλημάτων και όχι με αλληλοκατηγορίες. Διεκδικούμε ένα δήμο που δεν θα είναι παθητικός εκφραστής της εκάστοτε κυβερνητικής πολιτικής ή στείρα αντιπολιτευόμενος.

Με σεβασμό στο θεσμικό πλαίσιο, τη διαφάνεια και τη νομιμότητα αλλά και απαλλαγμένο από τη γραφειοκρατία και τις παθογένειες που περιορίζουν τις δράσεις του. Θέλουμε ένα δήμο πρωταγωνιστή στην ικανοποίηση των δικαιωμάτων των πολιτών, στήριγμα στην κοινωνία με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής τους, την ενδυνάμωση της κοινωνικής συνοχής, το σεβασμό και την αποδοχή της διαφορετικότητας. Είμαστε εδώ γιατί οραματιζόμαστε το Αιγάλεω πρωτοπόρο στη Νέα Εποχή. Είναι τιμή μου να είμαι επικεφαλής ενός αντιπροσωπευτικού ψηφοδελτίου που απαρτίζεται από άφθαρτους, δραστήριους, έμπειρους, επαγγελματικά καταξιωμένους συμπολίτες μας αλλά και νέων ανθρώπων στο ξεκίνημα της καριέρας τους.

Με ήθος, αναγνώριση στην κοινωνία, όραμα για την πόλη μας και τους πολίτες της, διάθεση για εργασία και προσφορά. Ενός ψηφοδελτίου που συνδυάζει τη γνώση και την εμπειρία, την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και το ήθος, τη δύναμη και τον ενθουσιασμό, την αισιοδοξία των νέων και τη δυναμική τους, το σεβασμό σε αξίες και ιδανικά. Είμαστε ένας συνδυασμός ανεξάρτητος, συλλογικός, προοδευτικός, δημοκρατικών αντιλήψεων με πνεύμα κοινωνικής αλληλεγγύης. Δεν μας χωρίζουν οι τυχόν διαφορετικές μας πολιτικές πεποιθήσεις, αλλά μας ενώνουν το όραμα και οι στόχοι μας για μια καλύτερη πόλη. Είμαστε δυναμικοί, αποφασισμένοι, ενωτικοί. Δεν εκπροσωπούμε τη λογική του «ενός» αλλά του «όλοι μαζί», χτίζουμε συνεργασίες, δημιουργούμε συνθέσεις. Όραμά μας είναι να αναδείξουμε το Αιγάλεω σε Δήμο σύγχρονο, πρότυπο και πρωτοπόρο στις υποδομές και την καινοτομία, πόλη ανθρώπινη και ασφαλή για τους πολίτες της, με αλληλέγγυα και ανοιχτή κοινωνία, με οικονομική δραστηριότητα και ανάπτυξη. Σύγχρονος δήμος είναι ο ψηφιακός δήμος που χρησιμοποιεί τις νέες τεχνολογίες για να εκπληρώσει τους στρατηγικούς του στόχους.

Ένας δήμος οικονομικά αυτοδύναμος, κοινωνικά δίκαιος, φιλικός προς το περιβάλλον. Επιγραμματικά, οι βασικοί άξονες του προγράμματός μας είναι: Κοινωνική αλληλεγγύη και πολιτική. Οι κάτοικοι του Αιγάλεω, έχουν πληγεί ιδιαίτερα από την οικονομική κρίση και τις εφαρμοζόμενες πολιτικές από τις διαδοχικές κυβερνήσεις που νομοθετούν σε βάρος κυρίως της μεσαίας τάξης. Αναβάθμιση και επέκταση των κοινωνικών δομών του δήμου κυρίως για τις ευπαθείς ομάδες, τους ηλικιωμένους, τους ανασφάλιστους και τους συμπολίτες μας με αναπηρία, όπως: ΚΑΠΗ, Δημοτικά Ιατρεία, Βρεφονηπιακοί Σταθμοί, συμβουλευτικά κέντρα, κοινωνικό παντοπωλείο και φαρμακείο, σίτιση και στέγαση αστέγων. Επιχειρηματικότητα και στήριξη της τοπικής οικονομίας. Συνεργασία με τα Πανεπιστήμια της πόλης μας για κέντρα στήριξης της επιχειρηματικότητας των νέων, συμμετοχή σε κοινοτικά προγράμματα και απορρόφηση ευρωπαϊκών κονδυλίων.  Βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη.

Μέσω των νέων τεχνολογιών και τον εκσυγχρονισμό των υπηρεσιών του δήμου, τη χρήση της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, θα διασφαλίσουμε την άμεση και ποιοτική εξυπηρέτηση των δημοτών. Περιβάλλον και ασφάλεια των κατοίκων. Έμφαση δίνουμε στην υιοθέτηση πολιτικών κυκλικής οικονομίας που στοχεύει στην αξία των πόρων, την ελαχιστοποίηση παραγωγής απορριμμάτων μέσω της ανακύκλωσης, τη μείωση των ενεργοβόρων δράσεων, την αντιμετώπιση της ρύπανσης. Εξασφάλιση ελεύθερης κυκλοφορίας και πρόσβασης στις υπηρεσίες των ατόμων με ειδικές ανάγκες. Στήριξη της οικογένειας και του εθελοντισμού σε συνεργασία με κοινωνικούς φορείς και ιδρύματα. Παιδεία, πολιτισμός και αθλητισμός. Θα ενισχύσουμε τις υφιστάμενες δομές, Εικαστικό Εργαστήρι, Δημοτικό Θέατρο, Θεατρική Ομάδα, Βιβλιοθήκη, Φιλαρμονική, Κολυμβητήριο, αθλητικοί χώροι, σχολικά κτίρια κ.λπ. Βελτίωση και συντήρηση του οδικού δικτύου, εκσυγχρονισμός και πιστοποίηση ασφαλείας των παιδικών χαρών, των αθλητικών εγκαταστάσεων και πλατειών.

Διαμόρφωση συνθηκών προστασίας των αδέσποτων ζώων, σε συνεργασία με τα φιλοζωικά σωματεία, τους εθελοντές και αρμόδιους φορείς με στόχο τη διασφάλιση της υγιεινής και της ευζωίας τους. Ανάδειξη του Άλσους σε χώρο αναψυχής, ψυχαγωγίας, άθλησης και όχι μόνο, με την εκτέλεση αναγκαίων έργων και παρεμβάσεων. Στήριξη και συνεργασία με όλους τους πολιτιστικούς, αθλητικούς, εθνικοτοπικούς και άλλους συλλόγους και φορείς του Αιγάλεω ώστε οι δράσεις τους να μπορούν και πρέπει να γίνουν πόλος έλξης επισκεπτών της πόλης μας. Φίλες και φίλοι, Η δύναμη μιας πόλης είναι η δύναμη των ανθρώπων της. Είμαι πολύ περήφανος γιατί σας παρουσιάζω τα πρώτα 54 ονόματα συνδημοτών μας που μου έκαναν την τιμή να πλαισιώσουν το συνδυασμό μας και μοιράζονται μαζί μου το ίδιο όραμα για την πόλη μας. Τους ευχαριστώ όλους και πιστεύω και είμαι σίγουρος ότι θα είμαστε μαζί όχι μόνο προεκλογικά αλλά και μετεκλογικά.

Εκπροσωπούνται όλες οι γειτονιές της πόλης μας, δυναμικά και τα δύο φύλα, (27 γυναίκες και 27 άντρες σε πρώτη φάση) οι ηλικίες, η ώριμη σκέψη αλλά και η νεανική ορμή και ο ενθουσιασμός. Σύμβουλοι που προέρχονται από διαφορετικούς πολιτικούς χώρους. Επίσης, εκπροσωπούν πολλές κοινωνικές και επαγγελματικές ομάδες, είναι επιστήμονες, επιχειρηματίες, φοιτητές, αυτοαπασχόλουμενοι, αρκετοί διαθέτουν εμπειρία στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και τη Δημόσια Διοίκηση αλλά και οι νεοεισερχόμενοι καταθέτουν αντίστοιχα τις γνώσεις και τις ιδέες τους.  Συνεργαζόμαστε και συνδιαμορφώνουμε μια κοινωνική πλειοψηφία που θα εργασθεί με ανιδιοτέλεια και αυταπάρνηση για να πάμε το Αιγάλεω μπροστά. Με τη σιγουριά της νίκης, σας ανακοινώνουμε τις 54 πρώτες υποψηφιότητες δημοτικών συμβούλων.

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ & ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ

ΑΒΡΑΜΙΔΟΥ – ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ ΜΑΡΙΑ Επιχειρηματίας

ΑΝΔΡΙΑΝΟΥ ΛΙΝΤΑ Γραμματέας

ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΦΩΤΙΟΣ Ζαχαροπλάστης

ΑΠΟΣΤΟΛΑΤΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ Βιβλιοθηκονόμος – Μουσικός

ΒΓΕΝΝΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ Ελεύθερος Επαγγελματίας

ΒΕΛΛΙΑΝΙΤΗ ΑΝΔΡΟΝΙΚΗ (ΝΙΚΗ) Κοινωνιολόγος – Καθηγήτρια

ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ Οικονομολόγος – Κτηματομεσίτης – Εκτιμητής

ΓΕΩΡΓΟΥΛΗ ΘΩΜΑΪΣ (ΜΑΗ) πρ. Δημοτικός Υπάλληλος – πρ. Δ/ντρια Παιδείας, Πολιτισμού & Αθλητισμού Δήμου Αιγάλεω

ΔΗΜΟΜΕΛΕΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Δημοτικός Σύμβουλος – πρ. Αντιδήμαρχος

ΔΡΟΣΟΥ ΜΑΡΙΑ Δασκάλα

ΖΑΦΕΙΡΙΑΔΗΣ ΗΛΙΑΣ Απόστρατος Αξιωματικός Πολεμικής Αεροπορίας – Μέλος Σχολ. Επιτροπής Δ/βάθμιας Εκπ/σης Δήμου Αιγάλεω – Μέλος Αθλητικού Συλλόγου Μ.Ε.Λ.Α.Σ Άγιος Ελευθέριος.

ΚΑΒΟΥΡΑ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ (ΚΑΙΤΗ) Δασκάλα

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ Εκπαιδευτικός – Καθηγητής πληροφορικής – Διευθυντής Λυκείων

ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ Πρόεδρος Ομοσπονδίας Αερομεταφορών

ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ ΗΛΙΑΣ Οδοντίατρος – πρ. Αντιδήμαρχος Κοινωνικών Υπηρεσιών

ΚΟΓΚΟΥΛΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ Δάσκαλος – Συγγραφέας

ΚΟΚΑΚΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Προπτυχιακός Φοιτητής Φυσιοθεραπείας

ΚΟΝΤΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ πρ. Πρόεδρος Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Αιγάλεω

ΚΟΝΤΟΥ ΑΝΔΡΟΝΙΚΗ Γενικός / Οικογενειακός Ιατρός – Αναπληρώτρια Συντονίστρια 2ης ΤΟΜΥ Αιγάλεω

ΚΟΠΙΤΣΗ ΧΡΥΣΑ Νηπιαγωγός

ΚΟΣΜΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ Ιατροδικαστής – Διδάκτωρ Ιατροδικαστικής Πανεπιστημίου Αθηνών

ΚΟΣΜΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Λογιστής μεγάλων ξενοδοχειακών επιχειρήσεων

ΚΟΤΣΑΡΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ Υπάλληλος στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο

ΚΟΥΜΠΟΥΡΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Επιχειρηματίας – Πρόεδρος Αθλητικής Ακαδημίας Αιγάλεω

ΚΟΥΝΕΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ Ιδιωτική Υπάλληλος

ΚΟΥΤΟΥΛΙΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Αρχαιολόγος Μουσείου Ακρόπολης – Εκπαιδευτικός

ΚΟΨΑΧΕΙΛΑΚΟΣ ΛΑΜΠΡΟΣ Απόστρατος Αστυνομίας

ΛΑΜΠΡΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ Διευθυντικό Στέλεχος στο Φυσικό Αέριο Αττικής – πρ. Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Αιγάλεω

ΛΑΡΕΤΖΑΚΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ (ΛΙΑ) Οικονομολόγος – Υπάλληλος ΕΟΠΥΥ

ΜΑΚΡΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ Καθηγητής – Φυσικός

ΜΑΛΤΣΙΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Φοιτητής Νομικής

ΜΗΝΑΪΔΗ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ Χημικός

ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΥ – ΧΑΡΑΛΑΜΠΗ ΔΗΜΗΤΡΑ Σχεδιάστρια Δομικών Έργων

ΜΠΟΥΡΙΤΗ ΚΑΛΛΙΟΠΗ (ΠΟΠΗ) Διακοσμήτρια

ΜΥΚΩΝΙΑΤΗ ΑΓΓΕΛΙΚΗ Δικηγόρος

ΝΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΕΝΗ Συνταξιούχος

ΞΕΖΩΝΑΚΗΣ ΧΑΡΙΛΑΟΣ (ΧΑΡΗΣ) Τοπογράφος – Μηχανικός

ΠΑΛΤΟΓΛΟΥ ΕΛΕΝΗ (ΕΛΙΝΑ) Πτυχιούχος Νοσηλευτικής

ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Αξιολογητής – Σύμβουλος Επιχειρήσεων σε θέματα επενδυτικών

προγραμμάτων

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΕΝΗ (ΕΛΕΝΑ) Ιδιωτική Υπάλληλος

ΠΑΡΑΣΚΕΥΙΩΤΗ – ΜΠΕΚΟΥ ΧΑΡΑ Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής

ΠΑΥΛΙΔΟΥ ΧΡΥΣΑΝΘΗ (ΧΡΥΣΑ) Κοινωνική Λειτουργός

ΠΕΠΠΑ ΔΗΜΗΤΡΑ Μηχανικός εφαρμοσμένων τεχνικών ευρυζωνικών έργων – οπτικής ίνας & Ψηφιακής Ενέργειας

ΠΕΡΡΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Ιδρυτής και Πρόεδρος του ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟΥ

ΟΙΚΟΜΟΥΣΕΙΟΥ ΑΙΓAΛΕΩ (Ι.Λ.Ο.Α)

ΡΟΖΗ – ΜΠΟΤΣΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ Χοροδιδάσκαλος

ΣΕΡΒΟΣ ΣΤΑΜΑΤΙΟΣ Ιδιωτικός Υπάλληλος

ΣΙΓΑΛΑ ΔΙΟΝΥΣΙΑ (ΔΙΩΝΗ) Φαρμακοποιός – πρ. Αντιδήμαρχος Κοινωνικών Υπηρεσιών

ΣΤΡΑΤΙΚΟΠΟΥΛΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ Δασκάλα

ΣΥΡΕΤΙΔΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ Νοσηλευτής – Πρόεδρος Εργαζομένων Γενικού Νοσοκομείου Νικαίας

ΤΖΩΡΤΖΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ (ΛΙΤΣΑ) Ελεύθερη Επαγγελματίας

ΤΟΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ Πρώην Υπάλληλος Υπουργείου Οικονομικών

ΤΡΙΔΗΜΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ Γεωπόνος – τ. Διευθυντής Πράσινου Δήμου Αιγάλεω

ΤΣΙΛΠΙΡΙΔΟΥ ΔΕΣΠΟΙΝΑ Εκπαιδευτικός

ΦΕΙΔΑΝΤΣΗ ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ Φυσικοθεραπεύτρια

More in Αιγάλεω

To Top